divendres, 16 de juny de 2017

Estrena del curt al Casal de Bordils
Em vaig sentir molt orgullós de la feina feta en el procés de guió de la pel·lícula, vam anar pensant i van sorgir diferents idees,  vam arribar a apuntar fins a 36 possibles escenes pel nostre curt!!! A l’hora de triar quines voldríem gravar, totes ens semblaven bones. Va ser molt difícil triar!!      
Biel

Tot fosc, tremolava de fred, havien de gravar un pla on jo caminava pel prat i a mig trajecte vaig trobar un gat estirat, no em deixava passar, li anava fent  picades de mans perquè marxés, jo pensava “vinga gatot vés-te’n, deixem passar!”, però no, no volia marxar, finalment vaig decidir saltar-lo i vaig poder fer la volta ben feta. No  sé perquè però tota l’estona em perseguia, l’únic que sé del cert és que tenia molta por, molta! La presa va ser bona!!!
Isona

El primer dia de rodatge m’envoltava una allau de sensacions,  estava com un flam sortit del pot, tremolava del nervis i em preguntava si tot aniria bé.  La resposta va arribar en el moment de fer la primera presa i saber què se sent treballant veritablement davant d’una càmera. Després d’acabar  el primer pla, tot va ser diferent. Vaig gaudir molt del rodatge  treballant davant i darrera la càmera.
Berta S

El segon dia de rodatge ja no estava nerviosa, però si una mica malenconiosa  perquè s’acabaven les gravacions. Quan vaig ser  sonidista  em va fascinar com es sentien els sons amb tant de detall.
Penso que fer un curtmetratge ha estat una  experiència única en què hem treballat en equip i hem  après molt.
Berta C

Cinema en curs m’ha portat per llocs que no havia vist mai i per d’altres que els he redescobert a hores diferents.
Durant el rodatge m’ho he passat  d’allò més bé uns fent de càmera, de sonidista  i e macking off.
Enric

Del rodatge m’ha  agradat  passar bons moments amb els companys,  amb els mestres , amb la Meritxell, riure, l’esforçar-me, tenir  paciència, buscar la perfecció i molt i molt més.
Pau
A mig d’uns arbres, amb la gravadora vaig haver de gravar el vent, els ocells i les fulles dels arbres. No em podia moure de lloc perquè si em movia es sentia tot el que jo feia. Vaig estar molt concentrat per què trobava que la feina de sonidista era molt important.
Jordi

Feia de sonidista, no estava prou còmode perquè el lloc era molt petit i hi havia moltes gallines, objectes i persones que ocupaven l’espai, no podia moure’m i a més quan la Isona es movia havia d’anar a darrere seu per poder agafar bé el so,  això feia més dificultosa la meva feina. Va costar però amb esforç ho vam aconseguir! Vam fer un bon treball en equip!!
MartaPer mi el més interessant ha estat fer de directora en un rodatge. Em sentia important i emocionada al mateix temps. Tenia por d’equivocar-me, havia de prendre decisions i quan deia tallem! Em sentia feliç.
Alèxia

Amb el cinema he après que haig de ser pacient i no voler anar molt ràpid en prendre decisions perquè s’ha de pensar molt com vols fer un pla, un tràveling... també vaig ser responsable en el rodatge en tots els càrrecs que vaig fer.
Ens va passar que a vegades no ens conformàvem amb una presa i en fèiem més perquè buscàvem la perfecció. 
Aleix

Quan feia de sonidista, , sentia tot els ocells, les passes, els bitxos, les veus, l’aire, les fulles... va ser com un descobriment, penso que  és un treball molt important i necessari per la pel·lícula.
Em vaig sentir diferent, com aïllat i sol    però molt bé!!
Edgar

Vam arribar a Juià a les sis del matí,  estava tot fosc, feia fred.... volíem gravar plans del món quan sortís el sol, vaig fer de càmera i estava nerviós per què hi havia poc temps hi havia de sortir bé. Tenia molta responsabilitat. Quan la directora del pla, va dir tallem em vaig sentir alliberat i satisfet de la feina.
Tot i la mandra d’aixecar-me d’hora vaig estar content!
Arnau V.

Al Ban vaig fer de sonidista, em sentia lliure d’escoltar el que volia, era magnífic!! Sentia els sons dels tractors, el vent, els ocells...
 Vaig tenir la sort de ser director d’un pla del món a l’hora blava, una hora magnífica!!  Em va ser fàcil trobar l’enquadrament i el so adequat. Em vaig sentir com un autèntic cineasta!!
Aitor

Cinema en curs són moltes emocions barrejades.
No oblidaré mai els bons moments que he passat treballant en aquest projecte. Ha sigut com una pel·lícula passada en càmera ràpida.
Nina

El dia de la Filmoteca, abans de presentar la pel·lícula em vam venir molts nervis a la panxa i abans de parlar encara més! Hi va haver un moment que pensava que no sabria què dir però quan vam acabar estava orgullosa de mi mateixa i de tots els meus companys. Havíem presentat el nostre curt davant de molts cineastes!!!
Nora

Durant molts anys he esperat amb moltes ganes poder arribar a sisè per cinema en curs i gravar el curt. El famós curt que tota l’escola vol veure. Recordo veure el dels altes cursos i quedar-me estorat  per què no tenia ni idea de com ho feien.
El càrrec de sonidista serà difícil d’oblidar!!
Arnau S

Gravar un curtmetratge m’ha semblat molt difícil i no em puc imaginar com seria rodar un llargmetratge!! Em sento molt orgullós de com ens ha quedat!!
Fent cinema en curs m’ho he passat genial, és una experiència mai viscuda i potser serà l’única vegada que la podré viure.
Isaac

Per mi el dia de rodatge que em vaig aixecar a les cinc del matí per anar a gravar a Juià, va ser molt important. Vaig passar molta fred, tenia son però va ser molt emocionat gravar amb aquella llum. Recordaré sempre el pla de la lluna.
Pere

Per mi cinema en curs ha estat una experiència única i inoblidable.
Quan feia de càmera em sentia com un gran cineasta!
Estic content i orgullós d’haver pogut presentar la pel·lícula a la Filmoteca i avui aquí davant de companys d’escola i dels pares i mares.
Braima

Per mi el millor càrrec que vaig fer, va ser escript. Em va agradar molt,  per què era un treball que no em posava nerviós, diferent del sonidista  que no et podies moure gens perquè només s’havien de sentir les passes  o com el  de càmera que havia de dir gravant abans o després  i em liava!  Gravant durant tot un dissabte m’ho vaig passar molt bé!!
Marc

Gràcies a haver pogut participar en el projecte de cinema en curs he après ha  mirar les pel·lícules d’una altra manera: fixant-me en com el director ha volgut expressar les emocions, i de quina manera: canvis d’enfocament, òptiques diferents o jugant amb la llum. 
Ha estat una experiència molt enriquidora

Achér

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada